Дамски обувки от естествена кожа

Как да поддържаме обувки от естествена кожа?

    Ако искате да подчертаете стила си и да носите любимите си обувки възможно най-дълго време, е необходимо да ги поддържате и почиствате често.

   Ето няколко стъпки, които да следвате при поддръжката на обувки от естествена кожа:

1. ИЗПИРАНЕ НА ОБУВКИ ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА

    Една от най-сериозните грешки, които правим е, да изперем обувките си в пералнята, когато се замърсят. Не забравяйте, че обувките ви може да загубят своята форма, твърдост и дори да се разпаднат заради това. Никога не изпирайте обувки от естествена кожа в пералнята!

2. СУШЕНЕ НА ОБУВКИ ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА
    Никога не поставяйте мокрите обувки или маратонки в сушилнята. Не само ще създаде дразнещи цепнатини по подметките, но и ще повлияе неблагоприятно върху материала, от който са направени обувките.
 
3. ПОЧИСТВАНЕ НА ОБУВКИТЕ
     Точно като мебелите в дома ви, обувките също събират прах. Следователно, важно е да го почистите от обувките си преди и след като ги носите. Това ще ги задържи като нови за по-дълго време. Можете също да използвате суха или влажна кърпа или дори четка за прах.
 
4. ПРЕМАХВАНЕ НА СОЛТА
   Ако носите обувките си по заснежен терен, има шансове те да се повредят поради влагата и солта. Първото нещо, което трябва да направите, когато се приберете у дома, е да изтриете солта от обувките си.
 
5. ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА
    Отнасяйте се към петната ​​върху обувките си с изключително внимание. Ако са от велур, избършете ги с помощта на специални продукти за велурени обувки. При кожа ги избършете с мека кърпа и ги оставете да изсъхнат.
 
6. ЗА ХУБАВ АРОМАТ
     За да се отървете от неприятната миризма в обувките, която обикновено ви кара да ги изхвърлите, добро решение е да използвате сода за хляб или масло от чаено дърво. Добре е, също така, да носите чист чифт чорапи и да използвате спрей за крака, за да запазите обувките чисти и свежи.
 
7. ПОДДРЪЖКА И ТРАЙНОСТ
     Обувки от естествен материал като кожа и велур издържат по-дълго от изкуствените. Така че, инвестирайте трудно спечелените си пари за закупуване на обувки от естествен материал, за да им се радвате по-дълго и да се чувствате комфортно с тях.
Вижте предложенията за Вас от Angelini Shoes!
Назад към блога

1 коментар

Полезна информация за обувките и тяхната подръжка

Николай Неделчев

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.